کاشت ایمپلنت و انواع توصیه های مراقبتی آن
جایگزینی دندان های از دست رفته با کاشت ایمپلنت از گران ترین درمان ها بوده ،به همین منظور هیچ کس دوست ندارد که با عدم موفقیت این درمان مواجه شود.
پس برای حفظ ایمپلنت های دندانی ،باید تمام دستورالعمل ها به دقت اجرا شود.
در ادامه در جهت کاهش عوارض احتمالی پس از کاشت دندان به صورت کلی توضیح داده ایم.
پس از جراحی بروز درد، تورم، کبودی و خونابه امری طبیعی است که با رعایت توصیه های زیر علائم تا حد زیادی کنترل خواهند شد.
1) استراحت
در ساعات باقی مانده از روز پس از عمل جراحی دراز کشیده و استراحت کنید، در 24 ساعت اول سر خود را کمی بالاتر از بدن قرار دهید.
پس از انجام کاشت دندان سرگیجه به سراغ فرد می آید و از این رو به آرامی از یک وضعیت به وضعیت دیگر حرکت کنید.
از انجام تمرینات ورزشی شدید تا 48 ساعت پس از جراحی ایمپلنت دندانی بپرهیزید.
از حرکاتی که باعث کشیده شدن بافت می شوند مانند باز کردن زیاد دهان و لبخند زدن خودداری کنید.
2) آنتی بیوتیک
بیمار باید تمام آنتی بیوتیک های تجویز شده را برای جلوگیری از عفونت در محل جراحی مصرف کند.
3) دهانشویه
بیمار باید استفاده از دهانشویه تجویز شده توسط پزشک را در کنار شستشو با آب نمک انجام دهد.
نکته: بعضی از دهانشویه ها اگر مدت طولانی استفاده شوند عوارض دارند و باعث تیرگی دندان ها نیز می شوند، بنابراین پس از پایان دوره تجویز شده دهانشویه را قطع کنید.
4) یخ
در اسرع وقت یک کیسه یخ را به صورت متناوب برروی صورت خود در محل عمل قرار دهید .(یعنی 10 دقیقه پک را بگذارید و 10 دقیقه را بردارید)
استفاده از بسته های یخ برای 24-48 ساعت اول پس از جراحی به راحتی شما و به حداقل رساندن تورم کمک خواهد کرد.
5) خون ریزی:
برای کنترل خونریزی بیمار باید گاز استریل که پزشک در ناحیه قرار داده برای مدت یک ساعت با فشار نگه دارد و بعد از دور انداختن گاز، شستشوی دهان با ملایمت انجام شود و از مایعات خنک استفاده شود و از دستکاری زخم و کندن لخته ی خون اجتناب شود .
6) غذا خوردن:
بعد از برطرف شدن بی حسی از مواد غذایی سرد مانند بستنی استفاده نمایید. حداقل تا 48 ساعت پس از عمل جراحی از خوردن غذاهای سفت و شستشوی دهان با مایعات گرم اجتناب کنید. از خوردن غذاهای پرادویه و بسیار داغ و بسیار سرد و غذاهای اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی اجتناب کنید.
7) مایعات:
مایعات خنک به مقدار زیاد در اسرع وقت مصرف شود، 6 الی 8 لیوان آب در طول ساعات باقی مانده از روز بعد از عمل بنوشید.
از نی نوش برای نوشیدن مایعات استفاده نکنید زیرا ممکن است مکیدن سبب شل شدن لخته ی خون در محل عمل شده و سبب خونریزی می شود. شیر سرد بهترین منبع غذایی در طول چند ساعت پس از جراحی است، علاوه بر مایعات بدن و مواد مورد نیاز اولیه برای ترمیم را در اختیار بدن قرار می دهد.
8) سیگار کشیدن:
سیگار کشیدن، بهبود و ترمیم را به تاخیر می اندازد و سبب افزایش ناراحتی و درد می شود، ممکن است به خونریزی و ایجاد عفونت در محل جراحی کاشت ایمپلنت دامن زند. عامل مهم افزایش شدت و گسترش بیماری های لثه است.
سیگار باعث کاهش جریان خون لثه می شود بنابراین عمر ایمپلنت ها را 50 درصد کم می کند.
9) الکل:
هرگز در زمان مصرف داروهای ضد درد الکل مصرف نکنید، ایمپلنت در واقع یک عضو مصنوعی می باشد که داخل بافت استخوان و لثه کاشته شده بنابراین نسبت به دندان طبیعی بسیار آسیب پذیرتر است. اجتناب از رژیم غذایی خیلی سخت و رعایت بهداشت دقیق (استفاده ی مرتب از مسواک و نخ دندان و واترجت و ..) جهت سلامت و حفظ طولانی مدت ایمپلنت ها الزامیست .
همچنین چکاپ های بعد از ایمپلنت باید به صورت مادام العمر انجام شود ( تاریخ چکاپ ها پس از تحویل پروتز به این صورت می باشد: 3 ماه بعد از تحویل پروتز. 6 ماه بعد از چکاپ اول. یکسال بعد از چکاپ دوم و بعد از آن به فاصله یکسال ).
جهت چکاپ طبق تاریخ از طرف مجموعه با بیمار تماس گرفته خواهد شد.